Una setmana dedicada a la natura i a la salut

setmana natura cartell

Des de l’Ajuntament t’animem a participar a la Setmana de la Natura 2020, del 3 a l’11 d’octubre. Gaudiràs de la natura amb més d’un centenar d’activitats arreu de Catalunya!

ARA MÉS QUE MAI, CONSERVAR LA NATURA ÉS CONSERVAR LA NOSTRA SALUT

La crisi sanitària, social i econòmica que estem vivint posa de rellevància la relació directa de la salut de les persones amb la del nostre entorn. Ens trobem de ple a la 6a extinció massiva d’espècies, la primera provocada pel model de producció i consum dels éssers humans: 1 milió d’espècies al món es troba en perill d’extinció. Per això, ara més que mai, comptem amb tu per fer visible la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per assegurar l’equilibri dels ecosistemes: la salut de l’aigua dels nostres rius, l’aire que respirem, la salut de les aus, els pol·linitzadors o la vida del sòl que ens proveeix d’aliments.

Com col·laborar?

–           Participa a les activitats!

A setmananatura.cat trobaràs moltes activitats, presencials i on-line, per apropar-te a conèixer la natura i les persones que s’impliquen dia a dia per la seva conservació. Consulta l’agenda d’activitats i decideix a quines participaràs!

–           Difon la Setmana de la Natura

Dona a conèixer la campanya al teu entorn! Pots parlar de la #setmananatura a les xarxes socials, amb els teus veïns i veïnes o amb d’altres organitzacions. Aquest any la pandèmia ha modificat completament les nostres vides, i ens ha fet entendre l’estret vincle entre la salut de les persones i la salut de la natura. Sense natura, no hi ha vida! Per això et convidem a participar a la campanya #NaturaésSalut

Comparteix a les xarxes socials la teva foto amb un cartell que digui #NaturaésSalut. Explica com vius aquesta relació i per què creus que és important conservar la natura. Recorda enviar la imatge a info@setmananatura.cat o etiquetar a les xarxes socials a @SetmanaNatura perquè puguin compartir la teva fotografia!

–           Organitza una activitat

Encara ets a temps! Si formes part d’un col·lectiu (entitat, escola, parc natural, biblioteca, centre cívic, empresa, etc.) organitza una activitat per posar en valor la conservació de la natura i penja-la amb aquest formulariPot ser presencial amb aforament reduït (amb grups de 10 persones) o on-line.

Durant la Setmana, podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura. També a Facebook, Twitter o Instagram al perfil @SetmanaNatura.

Jo també actuo pel clima i tu? Cuidem la Vall !