Un ‘challenge’ per estalviar energia a casa que té premi!

Energia_sostenible_26

Ja som a divendres i és l’últim dia de la Setmana de l’Energia. Però tenim per davant un cap de setmana ben complet!

Per començar us proposem accedir a una altra exposició online: ‘Treballem per una Energia Sostenible’, on s’exposa el paper de l’Ajuntament en el marc del Pacte d’Alcaldes. S’aporta informació i consells d’accions a realitzar en l’àmbit domèstic sobre estalvi i eficiència energètica contra el canvi climàtic, en l’ús dels electrodomèstics, en la il·luminació, en climatització i en mobilitat sostenible.

Amb aquest recurs us donem propostes d’accions concretes per la transició energètica i per fer front al canvi climàtic. El format de la visita és virtual i disposa de jocs interactius descarregables PDF sobre els continguts de l’exposició.

Enllaç a l’exposició:

https://view.genial.ly/5ebd69a44a81770d9df4c049

 

I per tancar aquesta setmana us animem a participar, al llarg dels propers dies, en l’últim Challenge:  ‘Estalvia Energia a casa’! Amb el sorteig d’un premi inclòs!

Amb aquest repte es vol demostrar el compromís amb el canvi climàtic i la transició energètica en una situació de crisi sanitària, de confinament i de postconfinament que ens han portat a replantejar-nos el nostre model de consum, també energètic.
Aprofitem per fer una ‘petita auditoria energètica’ pròpia, per millorar com consumim energia diàriament!

Us proposem respondre una senzilla enquesta per poder valorar qualitativament com consumiu l’energia a casa vostra. Això permet obtenir una puntuació i una valoració associada. Un cop obtinguda la puntuació, el vostre objectiu és millorar-la canviant alguns hàbits. Les accions a realitzar poden anar des de comprar bombetes LED per substituir les incandescents, fins a elaborar materials comunicatius propis i ubicar-los per casa per promoure l’estalvi energètic (per exemple, dissenyar etiquetes per posar a la nevera, als interruptors, al termòstat de la calefacció, a les finestres, etc.).

Energia_sotenible_enquesta

Accediu a l’auditoria energètica a través del següent enllaç:

https://www.diba.cat/documents/63810/319729103/Setmana+de+l%27energia+a+casa+2020_estalvienergia.pdf/03a916ab-838f-400a-8e83-35e74f77ade0

 

Un cop heu finalitzat el projecte, heu de tornar a fer l’enquesta per valorar els punts nous adquirits, que equivalen a un estalvi en el consum d’energia.
Al finalitzar se us facilita un diploma conforme heu participat al repte, en el qual els participants poden afegir quants punts s’han millorat en l’estalvi energètic i quin premis us comprometeu a gaudir a nivell familiar!

Finalment us proposem fer un vídeo d’un minut (com a molt) fent un recorregut per la casa o alguna fotografia amb exemples d’allò que heu millorat energèticament i les mesures que heu pres. Us convidem a compartir-ho a través de les xarxes socials per tal d’ensenyar-nos quines són les propostes que heu dut a terme per reduir el consum energètic! i així donar-nos noves idees per tal d’estalviar! Entre tots aquells que participeu i compartiu l’experiència amb nosaltres sortejarem un sortida guiada de temàtica ambiental!

Recordeu, per participar cal que compartiu a les nostres xarxes socials Facebook i Twitter alguna fotografia o el vídeo (d’un minut com a molt) ensenyant-nos aquelles accions que heu dut a terme per estalviar energèticament. Molta sort a tots!

 

La Setmana de l’Energia s’acaba aquí, però esperem que els compromisos presos al llarg d’aquests dies segueixin ferms! A més, podreu seguir accedint als recursos virtuals al llarg dels propers mesos. També se seguiran fent sessions online relacionades amb la temàtica energètica, us en deixem el detall:

  • 29 de juny Estalvi energètic a la llar: s’informarà sobre bones pràctiques i diferents accions per reduir la despesa energètica sense disminuir el confort a la llar. A càrrec de Xènia Illas, ambientòloga. ID de la sessió: 814 6270 7120
  • 6 de juliol Mobilitat sostenible i vehicle elèctric: es donaran a conèixer les formes de mobilitat més sostenibles; en concret, el vehicle elèctric, el qual no genera emissions ni contaminació acústica, és més eficient, permet que les energies renovables s’incorporin a la mobilitat i redueix la dependència energètica dels derivats del petroli. A càrrec de Xènia Illas, ambientòloga. ID de la sessió: 878 6493 0703
  • 13 de juliol Energia solar a casa: es donaran a conèixer les diferents possibilitats per disposar d’una instal·lació d’energia solar fotovoltaica d’autoconsum a casa i els avantatges que comporta una instal·lació d’aquesta mena. A càrrec d’Albert Juan Casademont, enginyer industrial. ID de la sessió: 892 6259 3149

 

Recordeu que per accedir-hi cal connectar-se al web www.zoom.us, entrar a la reunió (join the meeting) i escriure el codi corresponent a la sessió (ID de la sessió).
Les sessions també es poden seguir en directe mitjançant el canal de Youtube de la Diputació de Girona:

https://www.youtube.com/user/DiputacioGirona/live