Últimes places pel taller de xampanyet de saüc a Can Trona


 

Quan arriba el mes de maig, a l’interior de moltes cases es prepara xampanyet de saüc, una beguda escumosa natural molt refrescant i saludable feta a partir de les flors del saüc, un arbust popularment conegut per bonarbre perquè té una gran quantitat de propietats benefactores: sobretot diürètiques i anticatarrals. 

El xampanyet o cava de saüc s’elabora a partir de la combinació d’aigua, sucre, llimona, vinagre i flors de saüc. Es tracta d’una beguda natural, de gust suau i lleuger, amb poc grau d’alcohol. Generalment, es prepara al maig per a ser consumida durant l’estiu. És molt fàcil de fer i no requereix grans despeses econòmiques.

És per seguir amb aquesta tradició rural tan arrelada que des de Can Trona s’ofereix un taller per aprendre a fer-ne aquest cap de setmana. Anirà a càrrec de l‘experta en plantes remeieres de la Vall d’en Bas, Eva Rosich, la qual explicarà els trucs per elaborar-lo.

El taller constarà de dues parts. Primer, s’anirà a recol·lectar les flors de saüc en una zona propera a Can Trona. I, seguidament, es tornarà  a l’interior de l’equipament per tal de començar a fer la barreja. Cada participant haurà de dur un pot o ampolla de vidre amb capacitat per 3 litres. 

La trobada serà  el dia 21 de maig a les 10 h a l’Aula Pedagògica de Can Trona. Cal inscripció a cantrona.koobin.cat  Preu: 8 euros.