Tractem els boixos contra l’eruga defoliadora

Amb l’arribada del bon temps, ja fa unes setmanes que pels boixos del nostre municipi es tornen a veure erugues defoliadores del boix (Cydalima perspectalis). Aquesta és una plaga que ens va sorprendre l’any passat per l’elevat nombre d’exemplars que es podien veure arreu, sobretot de les papallones que als vespres volaven l’entorn de qualsevol llum.

Per tal de combatre la plaga, els serveis de jardineria de l’Ajuntament ja han començat a tractar els boixos de titularitat municipal i recomanem a tots els veïns que apliquin tractaments als boixos dels seus jardins particulars, si volen protegir-los de la plaga. El tractament dels boixos es pot encarregar a la nostra jardineria de confiança o bé es pot adquirir el producte (preferiblement ecològics i no agressius per a altres espècies) amb totes les precaucions i eines necessàries aplicar-lo nosaltres mateixos.  Un cop aplicat el producte caldrà repetir el tractament quan tornin a aparèixer.

L’eruga del boix és una espècia invasora originària de l’Àsia i que es va detectar per primera vegada a la Garrotxa fa 4 anys. Els principals danys d’aquest insecte, que es menja les fulles del boix,  són deguts a la defoliació, i per tant a la pèrdua de la capacitat fotosintètica de la planta. En els casos més greus, l’atac a l’escorça pot portar al dessecament i la mort del boix. De fet en diversos indets de la Garrotxa es poden trobar exemplars que l’any passat no van sobreviure a la plaga.

 

eruga-e1502091413216

 

IMG_4322-e1502091521359