Tallers de cosir i fer mitja

Cosir, brodar, fer mitja o ganxet són tècniques tradicionals que poden servir per a crear productes nous. Des de Can Trona – Centre de Cultura i Natura fa temps que s’aposta per aquest concepte de recuperar la tradició per a donar-li usos moderns o actuals.

Un exemple seria el cas del taller de costura que es farà aquest pròxim cap de setmana amb la modista de la Vall d’en Bas, Laura Serrano. Qui s’hi apunti podrà elaborar un element totalment modern: un porta entrepans reutilitzable, que a més de ser útil és sostenible i molt pràctic per al dia a dia de totes les famílies. Així doncs, a través d’una tècnica que fa molts anys que es va passant de generació en generació es donarà solució a un problema actual com és la reducció de l’ús dels plàstics. 

També durant el mes de gener tindrà lloc un taller d’aprendre a fer mitja amb agulles circulars. Es tracta del segon d’aquest tipus que es du a terme, ja que hi ha moltes persones que saben una mica, però no tenen coneixements per a fer un pas més i elaborar peces més complicades. En aquest cas, s’ha apostat per aquest taller perquè aquestes persones puguin consolidar la seva tècnica gràcies als consells que els donarà la tallerista Aina Virgili.

El primer taller serà el 21 de gener a les 10h o a les 16h (es pot escollir un torn o l’altre) i el segon serà el 28 de gener a les 10.30h. Per saber els preus, tenir més informació i fer la inscripció heu d’entrar a cantrona.koobin.cat