Signat el conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i la Universitat de Girona

Aquest dimecres al matí es va dur a terme l’acte de signatura del conveni de col·laboració en matèria de patrimoni cultural i natural entre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i la Universitat de Girona. L’objectiu és potenciar la innovació i la transmissió del coneixement entre ambdues institucions. L’acord, que es materialitza a través de Can Trona i el Campus de Patrimoni Cultural i Natura, vol desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de coneixement, valorització, conservació, difusió, ús i gestió del patrimoni cultural i natural. En concret el conveni estableix una aportació econòmica de 25.000 euros anuals per part de la Universitat de Girona per a la realització de diversos projectes com son l’elaboració d’itineraris saludables, un itinerari literari i de divulgació pel riu Fluvià, la promoció de la Figura de Francesc de Verntallat o la promoció dels productes del territori, entre d’altres. El conveni també inclou assessorament per part del Campus de Patrimoni Cultural i Natural en l’elaboració del Pla Director de Can Trona, la creació d’un pla de treball, calendari i accions a dur a terme i el desenvolupament de projectes pedagògics interdisciplinaris i aplicats. S’estableix una col·laboració estable del Màster de Patrimoni de la UdG que realitzarà activitats docents en escenaris de la Vall d’en Bas, així com la convocatòria d’una beca perquè l’Ajuntament de la Vall d’en Bas subvencioni la matricula a un estudiant que relacionarà els seus treballs al patrimoni natural i cultural del nostre municipi.

La firma del conveni culmina un any de treball entre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i la Universitat de Girona a través de Can Trona i el Campus de Patrimoni.

A continuació podeu trobar la Nota de Premsa enviada per la Universitat de Girona. 

conveni udg 2

 

IMG_8058

 

conveni udg 1

 

____________________________________________________________

La Universitat de Girona i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas signen un conveni de col·laboració en matèria de patrimoni cultural i natural

 

L’objectiu d’aquest conveni és potenciar la col·laboració, la innovació i la transmissió del coneixement entre ambdues institucions.

Girona, 25 d’octubre de 2017. L’Ajuntament de la Vall d’en Bas i la Universitat de Girona, a través de Can Trona Centre de Cultura i Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural, formalitzen un acord de per desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de coneixement, valorització, conservació, difusió, ús i gestió del patrimoni cultural i natural.

Els objectius plantejats en aquest conveni són l’assessorament, per part del Campus Patrimoni Cultural i Natural, en l’elaboració del Pla Director de Can Trona Centre de Cultura i Natura de La Vall d’en Bas, la realització d’un pla de treball, calendari i accions a dur a terme; la realització de dinàmiques de treball amb estudiants, el desenvolupament de projectes pedagògics interdisciplinaris i aplicats, així com una col·laboració estable en la docència del Màster en Patrimoni de la UdG, realitzant activitats docents del màster en escenaris de La Vall d’en Bas, creant beques per subvencionar la matrícula del Màster, promocionant els treballs de final de màster connectats al patrimoni cultural i natural de La Vall d’en Bas i a les institucions que el gestionen, creant places per a estudiants en pràctiques a les institucions culturals de La Vall d’en Bas i permetent activitats acadèmiques pròpies a Can Trona.

El conveni, que tindrà una durada prorrogable de 2 anys, és responsabilitat del director Científic del Campus Patrimoni Cultural i Natural de la UdG, Sr. Josep Vila, així com de l’Alcalde de l’Ajuntament de La Vall d’en Bas, Sr. Lluís Amat.

El Màster en Patrimoni Cultural i Natural, impulsat pel Campus Patrimoni Cultural i Natural de la UdG, prepara professionals capaços d’afrontar els reptes que planteja el món complex del patrimoni natural i cultural integrant-lo en un sol concepte de paisatge cultural. Els titulats estaran preparats per abordar projectes relacionats amb la recerca, la protecció, la gestió, la valorització i la divulgació del patrimoni natural i cultural, a qualsevol lloc i a qualsevol escala. A més, s’hauran introduït en les tecnologies de la informació i la comunicació més adequades per als objectius de divulgació i recerca, en les polítiques de difusió i comunicació i en les tècniques de treball més indicades per a cada camp.

La Vall d’en Bas és un territori ric en natura i en cultura. Un espai singular on hi descansa un paisatge cultural de primer ordre, un entorn magnífic on poder-hi desenvolupar projectes. Can Trona i l’Ajuntament de Vall d’en Bas oferiran al Campus un entorn on poder desenvolupar projectes  i unes infraestructures que cobreixin les necessitats que emanin d’aquests. També tot un ventall de possibilitats i col·laboracions en matèria d’exposicions i desenvolupament sostenible en un marc paisatgístic de primer ordre. L’Ajuntament de la Vall d’en Bas també oferirà una beca total per a cursar els estudis del Màster en Patrimoni.

Can Trona és un equipament de nova construcció de més de 2000 metres quadrats on s’està treballant, també, per posar en valor el patrimoni cultural i natural de forma indissoluble. Un projecte totalment afí a l’essència del Màster en Patrimoni de la Universitat de Girona.   

Els Campus de la UdG són plataformes relacionals amb un clar plantejament market driven, que tenen per objectiu principal facilitar proactivament la relació entre les empreses i les institucions i la Universitat de Girona, sobre la base d’una relació continuada, a través d’una interlocució personalitzada i única amb la Universitat de Girona. La funció dels Campus és, doncs, unir universitat i societat, procurant establir lligams permanents amb les empreses, institucions i persones per intentar millorar conjuntament.