Víctimes del masclisme i l’acusació de bruixeria, temes principals de l’obra ‘Sibil·la’

El diumenge 5 de desembre, a les 12 del migdia, a Can Trona, us proposem gaudir de la representació de l’espectacle teatral Sibil·la de la companyia Les Fugitives amb Laia Pujol, Maria Ten i Judith Corona.

Sibil·la revisa el passat per criticar el present. Cada fet o esdeveniment anterior condiciona directament el dia a dia actual. Durant l’edat mitjana 9 milions de bruixes van ser assassinades a Europa. Les bruixes van ser les primeres guerreres, les primeres practicants del control de la natalitat i les primeres alquimistes. La seva mort va representar l’extinció del poder femení. Aquests assassinats van deixar petja. Encara avui en dia el masclisme continua deixant moltes víctimes mortals. I si aquells judicis per bruixeria haguessin sigut diferents? I si aquelles dones sàvies i guerreres no haguessin estat condemnades?

Aquest espectacle reviu a la Sibil·la, una dona dels Pirineus catalans que al segle XIV va ser condemnada per bruixeria. Aquest cop però, els seus jutges seran molt diferents que els del seu primer judici. Tornar a viure el judici 669 anys més tard suposarà la seva salvació?

Aquesta peça, a més de reivindicar l’eliminació de les violències de gènere, també vol ser un homenatge a l’Estruga Maigada, amb motiu de la Fira de Sant Nicolau, que com ja sabeu està documentat que va existir, que va viure al Mallol i que va ser acusada de bruixeria.

El preu de l’entrada anticipada és de 6 euros.
L’horari per comprar les entrades presencialment a Can Trona és els divendres, dissabtes i diumenges de 10h a 14h i els dissabtes també de 16h a 18h.

En cas de no poder venir presencialment a comprar l’entrada prèviament, envieu un mail a cantrona@vallbas.cat per fer la reserva i us les guardarem a taquilla.