Setmana de presentació del Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible de la Vall d’en Bas (PEMMS)

Aquest matí l’alcalde de Vall d’en Bas, Lluís Amat, i Francesc Baquer, arquitecte de l’estudi d’arquitectura Cíviva, han presentat en exclusiva el Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible de la Vall d’en Bas (PEMMS) davant la premsa de la comarca. Dissabte 26, a les 10:30 h, es presentarà davant de tota la població a Can Trona. Un acte on es convida a venir a tots els veïns i veïnes del municipi.


Com s’ha anat avançant, aquest és un document de caràcter estratègic, no normatiu, que comprèn el municipi de forma holística i que és una eina per anar transformant la seva mobilitat, tenint en compte tots els models de mobilitat i el desplegament dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Per tant, a banda de millorar la mobilitat en si, es vol aconseguir un model de municipi més sostenible, segur, accessible i saludable a través de les accions concretes que queden definides en 21 projectes que conté el PEMMS.

Un altre punt important d’aquest pla estratègic és que es va comptar amb la participació de veïns i veïnes de la Vall, ja que són qui coneixen u es mouen més dins el municipi.

Punt de partida

En la línia de les idees de Francesco Tonucci, el PEMMS parteix de la convicció que és necessari i urgent revisar les polítiques públiques de planificació partint de les necessitats de totes les persones a les diverses edats de la vida. Un desafiament i una nova manera de governar el territori.

La base de les polítiques i projectes proposats pel PEMMS també parteixen d’adoptar els infants com a paràmetre per a la transformació del territori.

El camí a seguir

El PEMMS identifica els espais que, amb un nou disseny o enfocament, poden canviar la manera de funcionar de la Vall. Es tracta de seleccionar determinades accions en determinats llocs per tal d’aconseguir l’objectiu proposat: una vall porosa, permeable i accessible en termes de mobilitat.

El propòsit essencial de les estratègies no és el de reduir la mobilitat en si, sinó més aviat tot el contrari, dotar la vall de les característiques necessàries que permetin fer dels desplaçaments una acció saludable i segura que permeti fer front als reptes econòmics, ambientals i socials que un territori policèntric i de baixa densitat presenta.

El detall d’aquestes estratègies s’explicaran a la presentació del PEMMS aquest dissabte. Us hi esperem!