Preocupació de l’Ajuntament davant la situació d’exclusió financera que pateix la gent gran del país

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas mostra la seva preocupació per la situació d’exclusió financera que pateix el col·lectiu de la gent gran.

Ho ha denunciat en el darrer Ple, celebrat el passat dimarts, dia 29 de març, amb l’aprovació per unanimitat de la Moció per a donar suport a les mesures contra l’exclusió financera.

Això comporta, per una banda, mostrar la preocupació i la denúncia per la reducció del nombre d’oficines i caixers automàtics arreu del país i que provoca una desatenció de les entitats bancàries cap a la població. En el cas de les persones grans, aquesta desatenció s’accentua per la manca de coneixements i habilitats digitals d’aquest col·lectiu.

D’altra banda, també s’insta a les diferents institucions i administracions a actuar, de forma immediata, per revertir aquesta situació amb mesures tant en l’àmbit legislatiu com en el de la gestió directa. En aquest sentit, es demana també el compliment del Protocol estratègic per a reforçar el compromís social i sostenible de la Banca, signat el passat 21 de febrer.

Aquesta moció també destaca que les entitats financeres, malgrat tenir beneficis i, en alguns casos, ajuts del sector públic, no han plantejat en la seva estratègia la inclusió de determinats col·lectius ni de, fins i tot, territoris, ja en les zones menys poblades tampoc s’ha garantit l’accés als serveis financers.