Posem fil a l’agulla al Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible (PEMMS) de la Vall d’en Bas

pla mobilitat

Aquest divendres, 15 de febrer, a les 7 de la tarda, us convidem a assistir a la primera jornada informativa sobre la redacció del Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible de la Vall d’en Bas, que tindrà lloc a Can Trona. Teniu a la vostra disposició l’adreça electrònica mobilitat@vallbas.cat on tothom que vulgui pot fer arribar el seu punt de vista sobre aquesta matèria al llarg de tot el procés. Les informacions o consultes rebudes podran ser debatudes durant la jornada de presentació, on també es presentaran els instruments a través dels quals es podrà participar en el procés de redacció.

La Vall d’en Bas és un municipi amb nuclis de població disseminats, per tant la mobilitat diària és un punt important en la vida dels veïns. Tant és així, que s’ha cregut necessari formalitzar la redacció d’un Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible (PEMMS) amb l’objectiu d’avançar cap a un municipi més sostenible i segur.

El document encarregat té l’objectiu de proporcionar eines a l’Ajuntament per tal de seguir avançant cap a un model de territori més sostenible, fomentant l’ús racional del vehicle privat i prioritzant l’anar a peu, amb bicicleta i amb transport col·lectiu.
Complementàriament s’ha dissenyat un procés consultiu amb diferents instruments participatius, l’objectiu dels quals és que els ciutadans acompanyin totes les fases de redacció del PEMMS.

L’elaboració del Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible abordarà des de la relació entre els diferents pobles i nuclis de la Vall fins a l’organització de carrers i places de cada nucli urbà. Totes aquestes accions s’impulsen des del consistori amb l’objectiu final de millorar la mobilitat a la Vall i per tant la convivència. Alhora que es fan disminuir els gasos d’efecte hivernacle i es compleixen els objectius de reducció plasmats al Pla d’Acció per l’Energia Sostenible.

Des de l’Ajuntament us animem a participar en la planificació sostenible de la mobilitat a la Vall!