Nova jornada sobre memòria històrica a Can Trona

Ja fa tres anys i aquest 2022 serà el quart, que cada mes de juny, Can Trona-Centre de Cultura i Natura, acull una jornada organitzada entre l’Amical d’Antics Guerrillers, el Memorial Democràtic de Catalunya i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Enguany, s’ha decidit continuar organitzant aquestes jornades, ja que aquest equipament de la Vall d’en Bas forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic. En aquesta ocasió, en lloc de celebrar l’esdeveniment al juny, un mes molt carregat d’actes, s’ha decidit fer-ho a l’octubre, un cop ja començat el curs escolar. I és que aquest any les jornades tractaran sobre pedagogia i memòria entorn de la història dels maquis i la resistència antifranquista.

Si l’any passat es va reflexionar sobre la turistificació de la memòria històrica i les rutes d’exili amb experts universitaris i locals, aquest 2022 es vol aprofundir en com es tracta el tema a les aules.

A mesura que s’acosti l’esdeveniment es donarà més informació de les ponències. Ara es tracta tan sols de guardar la data. L’esdeveniment serà el 15 i 16 d’octubre. El dia 15 se celebrarà la part més acadèmica i divulgativa a l’Auditori de Can Trona i el dia 16 s’organitzarà una excursió a l’exterior.