NEIX L’ESPLAI DE LA VALL D’EN BAS

L’ESPLAI PRESENTACIÓ DE…L'ESPLAI

El proper dissabte 6 d’abril a les 17h de la tarda a CAN TRONA es presenta a tota la Vall aquest nou projecte fet des del voluntariat per a nens i nenes de 6 fins a 12 anys.

 

QUÈ ÉS L’ESPLAI DE LA VALL D’EN BAS?

L’esplai és un projecte d’educació en el lleure on els infants de 6 fins a 12 anys, a través de diverses activitats, aprenen i s’eduquen per a ser persones i ciutadanes actives, implicades i crítiques.

EL joc, el debat, les excursions, els silencis, la descoberta, la imaginació… tot això i més, serà el que ens portarà a aprendre sempre noves maneres de relacionar-nos amb nosaltres mateixos i mateixes i amb el nostre entorn.

L’esplai de la Vall d’en Bas agafa el relleu de l’entitat els Gínjols d’en Bas, que van ser els últims en realitzar un esplai a la Vall d’en Bas. La proposta de recuperar l’Esplai sorgeix d’una demanda del Consell dels infants de La Vall d’en Bas.

 

QUI SOM?

Som un grup de joves de diverses edats, anem des dels 17 fins als 26 anys. Totes i tots som educadores i educadors de lleure infantil, algunes tenim la titulació de monitor en el lleure i d’altres estem en procés d’obtenció del mateix però ja volem aportar el nostre granet de sorra en l’educació dels nens i nens de la Vall d’en Bas. Alguns també tenim estudis de magisteri i compartim la visió que l’educació és a tot arreu.

La majoria som de La Vall d’en Bas, participem en el teixit social i cultural del municipi sempre que podem i també hem treballat al casal d’estiu que organitza l’Ajuntament. També alguns som de la comarca, però ens entusiasme construir aquest nou projecte.

QUÈ VOLEM?

El nostre principal objectiu és que l’Esplai sigui un punt de trobada d’infants i famílies de La Vall d’en Bas per tal que entre totes i tots anem construint, més si cal, aquesta comunió entre pobles i veïns, fent que els infants en siguin els protagonistes i el centre de tota acció. Tot això, mentre ens ho passem bé i mentre eduquem amb valors com el respecte, la solidaritat, l’empatia, la diversitat…

 

QUÈ FAREM?

La nostra voluntat és, poc a poc, créixer, però d’entrada, tenim pensat l’esplai per atendre infants de 6 fins a 12 anys.

Com que la realitat de cadascú és diversa, i totes i tots fem moltes coses, l’esplai funcionarà un cop cada 15 dies.

 

 

A més, i perseguint un dels objectius que és “FER VALL”, cada 15 dies farem l’esplai a un poble veïnat diferent de la Vall., normalment a l’espai social, però quan faci bo a l’exterior.

Amb aquest funcionament, també volem donar vida a alguns espais o pobles, i sobretot, que els nens i nenes prenguin coincidència real del lloc on viuen. Anirem a: La Pinya, Hostalets d’en Bas, Sant Privat d’en Bas, Sant Esteve d’en Bas, El Mallol, Puigpardines, Joanetes i també als veïnats de Verntallat, el veïnat Cirera i les Olletes.

 

 

COM PUC APUNTAR-ME?

Per a fer la inscripció cal fer el següent:

Omplir els fulls que trobareu CLICANT AQUÍ

Portar-los al mateix Ajuntament i fer el pagament de la quota anual que és de 50€. Aquesta quota servirà per finançar l’Esplai, la compra de material, la gestió de les assegurances…

 

Si es realitza alguna sortida, es pagarà a part. Sempre es mirarà que el cost sigui molt econòmic.

 

Més info:   esplaidelavalldenbas@vallbas.cat