Manifest unitari del dia internacional de les dones

ajuntament

Un any més, i com cada 8 de març, les dones de tot el món alcem la nostra veu per commemorar el Dia Internacional de les Dones, defensar els nostres drets socials, polítics i econòmics i reivindicar la igualtat efectiva entre dones ihomes. Són molts els avenços que s’han aconseguit però encara queda unllarg camí per recórrer per eradicar definitivament qualsevol discriminació i aconseguir la plena participació de les dones, en condicions d’igualtat, en totsels àmbits de la societat. Malgrat tot, existeix encara el perill de retrocedir enels drets que tant ens ha costat d’assolir.

Enguany, també estem convocades a una vaga feminista, organitzada per col·lectius feministes, organitzacions socials i sindicals. Els eixos principals dela vaga són les cures, el consum, el treball, l’educació, les violències i l’antiracisme. Des del món municipal ens hi adherim, donem suport a les reivindicacions de la vaga feminista i us animem a participar-hi.

Volem una societat igualitària, justa, rica, equilibrada, integradora i lliure de violències masclistes. És per això que des dels nostres pobles i ciutats donem suport a la vaga laboral, per denunciar la bretxa salarial i la precarització laboral que pateixen les dones i reivindicar els seus drets econòmics i la dignificació dels treballs. Donem suport a la vaga de cures per posar en valor i donar visibilitat al treball domèstic no remunerat i reivindicar la coresponsabilitat real en les tasques de cura i el dret al temps personal. Donem suport a la vaga de consum per reclamar a les empreses que incloguin la visió de gènere i lalluita contra les desigualtats salarials; que la maternitat no sigui motiu d’expulsióni discriminació en el món laboral.

Donem suport a la vaga educativa perquè reivindiquem una educació pública, laica, inclusiva i feminista que faci créixer lliures nenes i nens. Cal educar els nostres infants en els valors de la igualtat de gènere i posar en valor la lluita feminista i la perspectiva de gènere des dels primers trams educatius fins a la universitat.

Les dones tenim el dret a viure lliures de violències masclistes. Cal eradicar la xacra de les agressions físiques i psicològiques. Denunciem qualsevol tipus de violència i discriminació sexista, així com qualsevol agressió per motiusd’orientació o identitat sexual.

Exigim el dret de totes les dones a viure en pau, sense exclusions ni racisme. Reclamem polítiques migratòries efectives per poder acollir totes les persones 

migrades, pel motiu que sigui, especialment dones, nens i nenes que queden desemparats davant múltiples vulneracions dels seus drets humans.

Aquests són els grans reptes que tenim al davant i que hem d’assolir amb lacol·laboració i complicitat de totes les institucions, dels agents socials i de les dones i els homes dels nostres pobles i ciutats. Només així podrem fer-los realitat.