L’Àrea d’educació i joventut de la Vall d’en Bas posa en marxa una enquesta per a fer una radiografia de la realitat juvenil del municipi

joves

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha posat en marxa una enquesta dirigida a tots els i les joves empadronats a la Vall d’en Bas per tal de fer una radiografia de la realitat dels joves de 12 a 29 anys i recollir quines en són les principals necessitats. A través del projecte de treball comunitari, un projecte subvencionat per la Diputació, una dinamitzadora juvenil s’ha encarregat de la creació de l’enquesta i també s’encarregarà de la posterior. Les preguntes faran referència a aspectes transversals de la joventut com el treball, la política, l’habitatge, la salut i també h i haurà una petita part on es demana proposar accions concretes a realitzar per l’Ajuntament. Una persona de l’Ajuntament, degudament acreditada, anirà als domicilis per tal que els i les joves que hi visquin puguin contestar les preguntes. És important remarcar que l’enquesta serà anònima.

Dels i les habitants de La Vall d’en Bas, un 17,82% de la població és jove. Aquest percentatge és molt significatiu i, des de l’àrea d’educació i joventut, es creu que cal dignificar-lo, posar-lo al centre de totes les polítiques i que tots els agents els tinguin en compte com a persones amb criteri, implicades i amb tots els drets, com qualsevol altre ciutadà de la Vall d’en Bas. A més a més, totes les dades recollides serviran com a punt de partida per a la redacció del nou pla local de joventut previst pels any 2020 – 2023.