L’app Bas de Màgia segueix recollint premis per la difusió del patrimoni en entorns rurals

L’aplicació de realitat augmentada Bas de Màgia segueix recollint reconeixements. Aquesta aposta atrevida és pionera ja que cap altre municipi català de la mida de la Vall d’en Bas ha fet porta dos premis en la categoria de finalista.

destacat bas de màgia web

‘Bas de Màgia. El món secret de la Vall d’en Bas a la teva mapa’ és una aplicació que vol posar en relleu els principals atractius patrimonials del municipi basant-se en la realitat augmentada. Inclou un total de set rutes: ‘Els Paisatges de l’avi Berga’, ‘La llum de Sant Ximplí’, ‘El Burro Savi’, ‘La Bruixa del Mallol’, ‘La Sargantana Magdalena’, ‘L’encanteri de la Plaça’ i ‘La Goja del Fluvià’. Al darrere, s’hi amaguen tot de personatges i experiències per descobrir en família.

2phone-1

Gràcies a aquesta aposta, per primera vegada, un ajuntament ha rebut una distinció en els premis Ruralapps, entregats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. Aquest Ajuntament és el de la Vall d’en Bas i el projecte és l’aplicació per a dispositius mòbils ‘Bas de Màgia’. Aquesta eina de promoció utilitzada la realitat augmentada per tal de descobrir diferents racons de la Vall amb tota la família.

WhatsApp Image 2019-02-01 at 14.57.47

En concret, l’aplicació ha quedat com a finalista en la categoria de ciutadania. El jurat en valora que “permet conèixer un entorn rural com és la Vall d’en Bas d’una manera integral i desde múltiples vessants, en la qual la pagesia i el sector agroalimentari tenen un paper central”.

Aquest segon lloc té especial relleu ja que s’imposa a un projecte empresarial d’una companyia de Mataró. De fet, és el primer cop en quatre anys de concurs que s’entrega aquest distintiu a un consistori. En l’acte també van recollir el premi de l’edició anterior uns altres representants de la Vall d’en Bas, Mas la Coromina. En aquest cas, l’entrega es va postposar per l’aplicació de l’article 155. 

WhatsApp Image 2019-02-01 at 14.56.41

És la segona distinció per a Bas de Màgia en poques setmanes de diferència. L’alcalde de la Vall d’en Bas ja va rebre de mans del president de la Generalitat Quim Torra, el guardó com a finalista dels premis Turisme de Catalunya 2018. L’app es va posar en marxa a principis d’aquest any.