👷‍♀️ L’Ajuntament de la Vall d’en Bas invertirà més de 700.000 euros en diferents obres aquest 2018

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha presentat aquest dimecres les diferents actuacions que es faran des d’ara i fins a final d’any al municipi per un valor de més de 700.000 euros. Una de les principals actuacions, que segueix una línia oberta des de fa tres anys, passarà per fer un reasfaltat de la carretera de la Parcel·lària, eix vertebrador de la Vall. Aquest estiu, s’actuarà des del Mallol fins a Can Trona i des d’aquest punt fins a l’alçada de l’alberg de la Vall d’en Bas. Aquesta actuació es preveu que tingui un cost de 107.000 euros.

IMG_0726 (1)

L’alcalde de la Vall d’en Bas, LluĂ­s Amat (Ajuntament de la Vall d’en Bas)

A banda, la carretera també ha estat objecte de millores amb el suport d’altres institucions. Amb el Pla de Camins del Consell Comarcal de la Garrotxa, ja s’està actuant a la recta de Can Ramonich, tancant així les fases de reforma íntegra d’aquesta via de connexió. Aquest any, a més, el tram de la carretera propietat de la Diputació (de Cudella a la Pinya) ha tingut millores de seguretat viària amb obres com cunetes americanes o l’eixamplament de petits trams. Unes actuacions consensuades amb el consistori però amb un cost assumit íntegrament per la Diputació.

Una altra millora que es preveu fer és instal·lar un nou pont a la zona de Verntallat que doni continuïtat al bicicarril existent. Actualment, ja s’ha aprovat el pressupost d’enginyeria per començat a treballar amb una proposta i quina infraestructura s’adequa més a la zona, propera a l’Escola. El trànsit al pont estarà limitat a vianants i ciclistes i serà paral·lel a l’actual.

Una altra actuació que s’està treballant des del consistori és la creació de la nova Plaça U d’Octubre, que s’establirà a Sant Esteve en un espai que s’arranjarà de nou. Actualment, ja s’està redactant el topogràfic i properament s’aniran fent les diferents fases per tenir aquest nou espai amb un nom carregat de simbolisme.  

 

Altres actuacions

El consistori també preveu desencallar aquestes actuacions en el transcurs del 2018:

  • Arranjar la font del Gat, desprĂ©s de tenir el permĂ­s de l’ACA
  • S’estĂ  a l’espera d’un informe de l’ACA per tal de poder actuar al pas de Pocafarina on hi ha hagut una esllavissada
  • TambĂ© es farĂ  una millora en el paviment d’un tram del carrer d’Olot de Sant Esteve d’en Bas
  • Millores a camins com el de l’Esquirol, Falgars, Masoliver, una part de de la MasĂł, Can SolĂ …

 

Actuacions ja fetes

Aquest any ja s’han fet intervencions a diferents camins a més d’intervencions a locals socials com el de la Verge de les Olletes, el pis de dalt del dels Hostalets, Can Tista o Sant Privat que s’han d’ultimar.