La Vall, territori referent en la gestió de l’educació

Gairebé un mes després de l’última sessió de l’espai formatiu per a famílies i mestres. Des de l’organització es fa un balanç molt positiu d’unes jornades que, en un temps rècord, han arrelat en el municipi. Recordem que aquest any tot just s’ha celebrat la segona edició.

En paraules del mateix director de la Càtedra de Renovació Pedagògica, Jordi Feu, aquest és un indicador de la voluntat, tant de l’Ajuntament com de la població, d’involucrar-se en l’educació i de la necessitat de participar de forma conjunta.

Aquest espai, organitzat entre la Càtedra de Renovació Pedagògica de la Universitat de Girona, Can Trona i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, va néixer amb l’ànim de convertir-se en un entorn de debat i exemple de descentralització del territori. En aquesta edició l’espai comptava amb un programa conformat per 4 sessions on van participar un total de 9 persones expertes i van assistir-hi un total de 150 persones aproximadament.

Una proposta única que converteix La Vall en un pol d’atracció de població al territori i un referent en la gestió de l’educació 360. Un model que cada vegada s’hauria de fomentar més, ja que contribueix a l’equilibri territorial i a estimular el conjunt de la població.

Jordi també destaca que la qualitat de les ponències ha estat molt elevada i recorda que, en aquest cas, tot el programa de l’espai formatiu va néixer de les propostes rebudes per part dels agents del territori que van exposar sobre quins punts volien incidir. Un exercici de democràcia i exemple d’educació 360.

A tall de conclusió, Feu expressa la satisfacció de tot l’equip per com s’han desenvolupat aquestes jornades, l’acollida que han tingut i la seva consolidació. L’objectiu és continuar treballant en pròximes edicions per continuar fomentat aquest espai com a punt de trobada i de connexió entre tots els agents que intervenen en l’univers educatiu del territori.