La Vall d’en Bas, present a l’Smithsonian Folk Fest de Washington

Del 27 de juny al 4 de juliol diversos artesans de la Vall d’en Bas seran presents a l’Smithsonian Folk Fest, que se celebra Washington. El festival, organitzat pel Museu Smithsonian que és el més important dels Estats Units, convida cada any una cultura determinada que durant el festival presenta les qüestions culturals més significatives i representatives.

36177085_1492937897477081_4176552479258836992_n

De la Vall d’en Bas viatjaran fins a Washington aquests artistes i artesans:

  • L’’Eva Rosich, experta en remeis tradicionals, mostrarà els valors de la cultura popular vinculada a les herbes i els sabons. També serà l’encarregada de mostrar la vida rural i tradicional de la zona d’interior i muntanya de Catalunya.
  • L’Àngel Zamora, del Forn la Fogaina, representarà un dels eixos més importants del festival, la connexió entre la tradició i la innovació, i ho farà a través del pa, dels seus ingredients i el procés d’elaboració. Al mateix temps, representarà també el bon acolliment que les zones rurals tenen de les persones vingudes de les grans ciutats.
  • En Jordi Traveria i l’Ariadna Guasch, artesans i artistes experts en vidre, realitzaran una obra d’art durant les dues setmanes del festival, que posteriorment donaran a la institució americana. Seran els encarregats d’explicar la connexió entre el territori, l’art i l’artesania.

 

Paral·lelament, Xevi Collell, tècnic de cultura i patrimoni de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i director de Can Trona, també viatjarà amb la organització del festival. Serà l’encarregat de presentar als assistents al festival la història, la tècnica i la vinculació amb el territori de tots els artesans que participen al  programa català, un total de 9.

La participació de la Vall d’en Bas al festival ha estat possible gràcies a les bones relacions que hi ha entre l’Ajuntament, el propi Museu Smithsonian i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest és el fruit de diverses reunions, trobades i visites dels representants de la institució nord-americana al nostre municipi.

smithsonian