La Vall acull la jornada anual Impulsem l’educació 360, educació a temps complet als territoris rurals

El pròxim dissabte 7 de maig, Can Trona acull aquest espai, obert a tothom, pensat per compartir i generar sinergies. L’objectiu és reflexionar i fer propostes sobre com desplegar polítiques 360 d’educació a temps complet als pobles petits i rurals per garantir que tots els infants i joves gaudeixin de les oportunitats educatives de qualitat que hi ha al territori, tant dins com fora l’escola, i a través de la involucració de tots els agents.

Un programa complet que intenta recollir tots els punts considerats essencials per poder impulsar, amb qualitat, l’educació 360:

– Donar visibilitat i protagonisme a la comissió d’Agenda Rural i a les xarxes territorials i als diversos agents que en formen part o hi col·laboren.

– Promoure la connexió i el treball en xarxa entre els diversos territoris i amb altres entitats que comparteixen visió i reptes.

– Remarcar les iniciatives educatives que s’estan desenvolupant en pobles petits i que promouen l’equitat a través de la generació de connexions.

– Iniciar un procés de reflexió i debat sobre com convertir els municipis rurals en ecosistemes educatius que aprofitin i connectin els diferents aprenentatges que ofereix l’entorn.

Detectar agents clau perquè formin part del grup de treball que participaran del procés col·laboratiu de redacció de l’informe-guia final.
lA
– Donar a conèixer l’Agenda del Món Rural i les propostes en matèria d’Educació que hi surten

Recordem que es parla de territoris “petits” però altament actius. La Vall d’en Bas, per exemple, va rebre la distinció de ‘Ciutat Educadora’ després d’anys de treball per incloure la visió i el caràcter educatiu i pedagògic en tots els àmbits d’actuació, tant de la vida dels seus habitants com en les accions polítiques i socials.

La Jornada Anual Impulsem l’Educació 360, Educació a temps complet als territoris rurals se celebrarà simultàniament i de forma presencial als quatre territoris (Lleida, Girona, Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona).