La Fibra Òptica a la Vall d’en Bas

El desplegament de la Xafogar, la Xarxa de Fibra Òptica Mancomunada de la Garrotxa, començarà en breu a la Vall d’en Bas. Per estendre aquesta infraestructura es proposa un model de finançament col·laboratiu, amb aportacions dels ajuntaments i dels usuaris. L’Ajuntament de la Vall d’en Bas hi hi destina una partida de 15.000€. Tot i així, és important comptar amb el suport d’empreses i particulars per accelerar-ne la implementació.

El desplegament a la Vall d’en Bas començarà, aquest primer trimestre de l’any, a Joanetes, on després de diverses reunions impulsades pels veïns i la seva col·laboració econòmica en el projecte d’abast comarcal, ja està tot preparat perquè hi arribi la fibra.

Pel que fa a la resta de pobles, ja s’han començat a interessar a Sant Privat i alguns veïns de Sant Esteve, i en tots cal donar-hi un impuls amb el suport de particulars i empreses.

 

La Xafogar és una iniciativa sorgida del consell d’alcaldes de la Garrotxa i el desplegament es du a terme des del Consell Comarcal de la Garrotxa, el Consorci SIGMA i la Fundació guifi.net

Els veïns i veïnes de la Vall d’en Bas que estiguin interessats en donar-se d’alta poden sol·licitar el formulari a l’Ajuntament..

Podeu trobar tota la informació del projecte a la pàgina web www.xafogar.cat

 

 

En la xarxa de fibra òptica mancomunada hi poden operar els següents operadors en concurrència que us poden oferir diferents condicions i serveis:

Goufone 
www.goufone.com
Jordi Garcia
Telèfon de contacte: 637 722 578
Correu-e: jgarcia@goufone.com

Xartic 
www.xartic.net
Toni Blazquez
Telèfon de contacte: 699 318 197
Correu-e: comercial@xartic.net

Girona Fibra 
www.gironafibra.cat
Andreu Cortada
Telèfon de contacte: 639 636 868
Correu-e: info@gironafibra.cat

Indaleccius
www.indaleccius.com
Josep Guasch
Telèfon de contacte: 972 57 60 74
Correu-e: jguasch@indaleccius.com