Els joves decidiran com invertir 3.500€ del pressupost de l’Àrea de Joventut

Seguint amb la línia de democratitzar la societat, visibilitzar i sentir la veu dels i les joves de la Vall d’en Bas i incloure’ls en la vida pública de la Vall, enguany s’inicia el projecte del pressupost participatiu de Joventut.

El pressupost participatiu de Joventut vol, entre altres coses, responsabilitzar als i les joves de la vall en la gestió dels diners públics, que aprenguin a organitzar i a liderar activitats, detectar les necessitats i interessos de la població juvenil de la Vall i fer més visible la transversalitat de les polítiques de joventut que s’estan duent a terme.

Els i les joves han rebut una carta a casa amb un fulletó informatiu on s’especifica molt clarament com ho han de fer per a participar-hi. Cal presentar una proposta, individual o en grup. Aquesta ha de ser legal, ètica i econòmicament viable. A partir de totes les propostes que es rebin, es farà una assemblea per tal de decidir, de la manera més consensuada possible, quins son els projectes que es van dotant de pressupost fins arribar als 3500€. Les propostes no podran superar els 900€.

A banda del fulletó, s’han programat trobades informatives obertes a tots els pobles de la Vall d’en Bas per als joves que vulguin resoldre dubtes o necessitin més explicacions. Aquestes van començar ahir i s’allargaran fins al 23 de febrer. El procés culminarà amb una assemblea jove que es celebrarà el dia 9 de març a les 18:30h a Can Trona.

Des de l’Àrea de Joventut i Educació de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas s’anima a totes les persones joves d’entre 12 i 25 anys que no deixin passar aquesta oportunitat per a construir La Vall d’en Bas entre totes i tots.

Vídeo promocional dels Pressupostos Participatius de Joventut

 

Fes la teva proposta clicant aquí! 

Butlleta de propostes per imprimir i omplir

 

 

cartell xerrades pressupost participatiu-001