El festival de senderisme de la Garrotxa a la Vall d’en Bas

3_històriaInsta_3oct_minabandolers 6__històriaInsta_3oct_barranquisme 9_històriaInsta_3oct_orientat 10_històriaInsta_3oct_puigsacalm

Els proper dies 2, 3 i 4 d’octubre es celebrarà la segona edició del Garrotxa Volcanic Walking. El festival de senderisme a la Garrotxa amb 16 activitats diferents per descobrir el patrimoni natural i cultural de la comarca, de la mà de guies locals, bons coneixedors del nostre territori. Un total de 4 es faran a la Vall d’en Bas.

Turisme Garrotxa i la Xarxa de Senders Itinerànnia, organitzen per segon any consecutiu el festival, emmarcat als Festivals de Senderisme dels Pirineus, coordinats per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i amb el suport de la marca turística Pirineus, el patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Els festivals de senderisme, tenen com a finalitat promoure el senderisme com una activitat d’oci saludable i sostenible i ofereixen un programa de rutes guiades a peu, per diferents indrets del territori i per a tots els públics. Els preus són inferiors als habituals i són una oportunitat excel·lent per descobrir una cara més real, autèntica i desconeguda de diferents racons de tot el Pirineu.

Aquesta 2a edició, el festival ofereix 18 activitats de senderisme durant 3 dies. Passejades tranquil·les pel Parc Natural de la Zona Volcànica es combinen amb rutes més exigents pels terrenys agrestes de l’Alta Garrotxa. Ascensions a cims emblemàtics, rutes per coves i gorgs, i activitats més pausades i relaxants com ara sessions de ioga, meditació i marxa nòrdica en entorns de somni permetran al visitant i al propi garrotxí, connectar amb la natura i el paisatge de la comarca.

A totes les sortides van acompanyades amb un guia local de la comarca que ajudarà a interpretar el territori, s’obsequiarà amb el kit del senderista, i acabaran o inclouran un tastet de productes locals oferts pels diferents ajuntaments.