El Consell dels Infants de la Vall d’en Bas porta deu propostes al ple

Ahir al vespre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va celebrar el primer ple extraordinari del Consell dels Infants. Els nens i nenes de 5é i 6é de l’Escola Verntallat van protagonitzar la sessió exposant deu propostes fruit del treball i debat a les aules per tal que el govern municipal estudiï la seva aplicació.

Al ple hi van assistir una trentena d’alumnes entre els quals hi havia els representants dels dos cursos, que van ser els encarregats de presentar les propostes. Les propostes feien referència a les àrees, també escollides pels propis alumnes, de medi ambient i natura i lleure i esports. Les propostes presentades van ser les següents:

  1. Campanyes de sensibilització sobre la contaminació dels vehicles i la mobilitat sostenible
  2. Instal·lar més papereres al municipi, incloses de reciclatge, fent una campanya de conscienciació sobre la correcta separació de residus
  3. Apostar per sistemes de recollida selectiva per residus, com es fa en el porta a porta
  4. Connectar els pobles de la vall amb un bicicarril
  5. Millorar els espais naturals amb campanyes ciutadanes per recollir deixalles, la instal·lació de més fonts, bancs i papereres.
  6. Millorar el camp de futbol dels Hostalets d’en Bas, instal·lant una graderia i fent millores als vestuaris i a la gespa
  7. Estudiar la possibilitat de cobrir la piscina municipal
  8. Posar una biblioteca moderna a Can Trona
  9. Crear un grup d’esplai pels dissabtes
  10. Estudiar la instal·lació d’un parc d’aventura als arbres a la zona de Els Pins de Sant Privat

Durant el ple, els regidors, tant de l’oposició com de l’equip de govern, van respondre als infants. L’Ajuntament s’ha compromès fer arribar als alumnes un document explicant si les propostes realitzades es poden dur a terme o no i per quins motius. El ple es va poder seguir en directe en streaming tant des de casa com des de l’ajuntament, on es va habilitar una sala.

El Consell dels Infants s’ha impulsat conjuntament entre l’Àrea de Joventut i Educació de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i l’Escola Verntallat amb un triple objectiu: que l’Ajuntament sigui un agent educatiu més i esdevingui un espai inclusiu amb tots els veïns del municipi; incloure als infants, la seva visió i la seva praxis, en el present i el dia a dia de la vall; i fer passes conjuntes per construir una Vall Educadora.

 

 

PLE 5

 

PLE 1

 

PLE 3

 

PLE 4

 

PLE 2