El Campus d’Arqueologia de la UAB a la Vall d’en Bas, premiat als Jaume Vicens Vives

El Campus d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona a la Vall d’en Bas ha estat distingit amb un premi Jaume Vicens Vives, un dels més prestigiosos en el camp de l’educació.

excavacions

Un dels treballs que es fa a l’excavació a la Dou 

El municipi forma part del Campus d’Arqueologia i Paleontologia del centre acadèmic a través del jaciment arqueològic i prehistòric de La Dou i el poblat medieval de l’Aubert. Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, actua com a punt de suport.

La relació entre la Vall d’en Bas i la UAB es remunta al 2005, quan comencen exclusivament les excavacions. Deu anys després, el 2015 es van sumar noves propostes obertes a la societat local com xerrades i visites guiades. El pas clau en la relació entre UAB i Vall d’en Bas es formalitzaria el 4 de març del 2016 amb la signatura d’un conveni amb el Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB. Des d’aleshores, alguns dels millors arqueòlegs dels país es formen a jaciments del municipi.

El premi Jaume Vicens Vives reconeix la tasca desenvolupada en els camps de la recerca, la docència i la divulgació. La pròpia universitat considera com a estratègic aquest projecte. A banda de la Vall d’en Bas, en formen part La Draga de Banyoles, el Parc Natural del Montseny, el d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici o la ciutat Romana de Iesso, a la Segarra.

L’objectiu del consistori passa per seguir enfortint els vincles amb aquest Campus universitari que excava a dos punts carregats d’interès del nostre municipi. La Dou i l’Aubert permeten descobrir aspectes claus de com era la Vall d’en Bas temps enrere.