Durant la revetlla: prevenció, precaució i sentit comú

Des d’aquesta alcaldia us convidem a gaudir de les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere d’una manera segura i respectuosa amb el medi ambient i amb el conjunt de veïns i veïnes de la Vall d’en Bas.

És per això que:

Us demanen que tireu petards exclusivament les nits de revetlla de Sant Joan i de Sant Pere i no la resta de dies; ens ho agrairan les nostres mascotes, les persones grans, els nostres infants i aquelles persones amb discapacitat als que els hi afecta especialment els sorolls que provoca la pirotècnica. També us demanem tenir especial cura del nostre entorn natural. La fauna és molt sensible als sorolls i entre tots i totes hem de reduir al màxim les molèsties que els puguem ocasionar. Us recordem que els petards fàcilment superen els decibels màxims autoritzats per la normativa i que, en cas de tirar-los, s’hauria de fer en zones allunyades d’habitatges o residències, centres geriàtrics, espais naturals així com benzineres, en tant poden afectar la seguretat i salut de tothom.

Us fem recordatori del que disposa la normativa que regula la pirotècnia (Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria, aprovat per RD 989/2015, de 30 d’octubre):

 

 

    Tenir present tot això anterior farà que tots i totes podem gaudir d’aquests dies de revetlla sense posar en risc la seguretat i la salut de les persones i de l’entorn.

    Des de Protecció Civil han editat un Flyer sobre les revetlles. El podeu consultar aquí.

     

    Bones revetlles!