Creativitat i sostenibilitat – Taller d’espelmes naturals a Can Trona

Diferent enfocament però mateix objectiu: difondre la sostenibilitat i el consum responsable. El tercer taller del mes a Can Trona us ensenyarà com poder elaborar una espelma artesana. A part de poder triar la decoració, presentació i l’olor, també seran espelmes naturals, lliures de tòxics i respectuoses amb el medi natural i amb el propi cos.

En general, es desconeix que la gran majoria d’espelmes que hi ha al mercat estan fetes amb parafina, un producte obtingut a través de la destil·lació del petroli. És per això, que es vol conscienciar a la població que la cera de soja i la cera d’abella, en ser elements naturals, són una opció molt més saludable i sostenible.

Afortunadament, a la Garrotxa tenim l’oportunitat de comptar amb artesanes que elaboren aquest tipus d’espelma, com és el cas d’Òria Vertedor. Aquesta jove emprenedora i membre del col·lectiu “La Iera – Creadors de la Garrotxa” mostrarà en aquest taller quina és la tècnica per a realitzar espelmes naturals.

A més a més, orientarà als participants sobre els diferents tipus de decoracions, presentacions, olis essencials i/o colorants naturals que és es poden utilitzar i que en alguns casos es poden trobar en el propi entorn.

El taller es farà el dissabte 19 de febrer a l’Aula Pedagògica de Can Trona. És necessari fer inscripció prèvia al següent enllaç www.cantrona.cat i escollir un dels dos torns que es faran:

Primer torn d’11 a 13 h
Segon torn de 16.30 a 18.30 h

No es pot assistir als dos torns, s’ha de triar un o l’altre.

Aquesta activitat té un preu: 10 euros per persona.

ODS 12 Producció i Consum responsables