Comença l’any amb l’espai formatiu per a famílies i mestres de la Càtedra de Renovació Pedagògica UdG – Ajuntament de La Vall d’en Bas – Can Trona.

La Càtedra de Renovació; Pedagògica de la Universitat de Girona; Ajuntament de la Vall d’en Bas Can Trona engega la segona edició de l’Espai Formatiu per a famílies i mestres de la Vall d’en Bas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El proper 21 de gener a les 19h de la tarda tindrà lloc a Can Trona la primera de les sessions de l’espai formatiu per famílies i mestres que organitza la Càtedra de Renovació Pedagògica UdG – Ajuntament de la Vall d’en Bas – Can Trona.

En aquesta primera sessió ens acompanyarà l’Íngrid Terricabras, que ens parlarà sobre la comunicació atractiva de grans a petit i com el llenguatge ens pot apropar o allunyar, catapultar o bloquejar, inspirar o desanimar. Per això, la xerrada ens convidarà a prendre consciència del missatge que traslladem als infants, i obtindrem pautes senzilles i efectives perquè les nostres paraules els apropin, catapultin i inspirin.

L’Íngrid Terricabres és professora de secundària, i instructora i certificadora en el mètode VEO. Fa més de cinc anys que treballa amb famílies de tot Catalunya a través d’aquest mètode, acompanyant els processos únics que viu cada nen/a que s’apunta al seu centre. Fruit d’aquesta pràctica, ha identificat una sèrie de mancances emocionals i creences limitants que la majoria d’infants tenen en comú, en relació als seus pares i mares, i també al potencial que tenen com a individus. Avui en tractarem algunes, i marxarem amb propostes per contrarrestar-les vinculades a l’art de comunicar-se de manera atractiva.

 

 

 

La segona proposta serà el divendres 18 de febrer a les 19h amb la xerrada: Menjar, créixer, gaudir i aprendre. La salut es construeix des de la primera infància a partir de molts actes quotidians, entre ells, l’alimentació. En el procés d’aprenentatge d’uns hàbits alimentaris saludables, el rol de les persones adultes que acompanyem els àpats dels infants és clau, no només a l’hora d’escollir quins aliments els oferim, sinó també com ens posicionem davant múltiples situacions que es generen al voltant de la taula (quantitats, preferències, publicitat, etc.). Aquesta xerrada oferirà coneixements, estratègies i eines a les persones adultes per possibilitar que els infants puguin gaudir menjant sa.

Aquesta xerrada la protagonitzarà la Maria Manera, Dietista-Nutricionista i màster en Medicina Preventiva i Promoció de la Salut. Treballa, des de 2006 a l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Departament de Salut, Generalitat de Catalunya). La seva tasca es centra sobretot en l’àmbit de l’alimentació infantil, i en aquest sentit, és coautora de les guies de “L’alimentació saludable en l’etapa escolar” i “Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància, de 0 a 3 anys”, entre altres.

Compagina la feina de l’Agència de Salut Pública de Catalunya amb la docència en graus, postgraus i diversos cursos de formació continuada, tan dirigits a professionals de la salut com de l’educació. És coautora del llibre “Alimentación vegetariana en la infancia”.

 

La tercera data a tenir en compte serà el dia 18 de març. Parlarem amb Jaume Funes, educador, psicòleg i expert en temes de salut emocional i mental en joves, i amb les influencers de @CANPUTADES, 5 joves de la Garrotxa que viuen en un pis d’estudiants a Barcelona i que expliquen diverses coses a les xarxes socials. Conversarem plegades sobre el suicidi juvenil i les relacions emocionals entre els i les joves. No us ho perdeu perquè serà una gran conversa!

 

Finalment, i com a última proposta, es celebrarà la primera JORNADA DE LITERATURA INFANTIL I JUVENIL a La Vall d’en Bas. Al matí, hi haurà una part més teòrico-pràctica amb una conferència que girarà entorn la temàtica de “LLEGIR A L’ESCOLA I A CASA: CONSELLS PRÀCTICS PER ACOSTAR ELS INFANTS I ELS JOVES A LA LECTURA”. La conferència la realitzarà el director de la càtedra, sociòleg i professor de la Universitat de Girona, Jordi Feu. Segiudament hi haurà dos tallers simultanis a càrrec de Laura Quicios i Àgata Losantos que hi posaràn l’expertesa pràctica i la concrecció.

 

A la tarda hi haurà diverses activitats (Intercanvi de llibres, espai de tertúlia, espai de conta-contes, il·lustracions… i moltes altres coses!)

 

Per a assisitir a qualsevol de les sessions cal fer inscripció prèvia.

 

INSCRIPCIONS

 

 

Totes les sessions seràn retransmeses en directe al Canal de youtube de l’Àrea d’Educació, Joventut i Lleure de l’Ajuntament de La Vall d’en Bas.