CINEMA FAMILIAR EN CATALÀ: ‘Binti’

Aquest mes de novembre arriba una nova pel·lícula de Cine Xic a Can Trona. Gràcies al conveni de col·laboració que es va signar amb Òmnium Cultural cada mes podrem gaudir d’una pel·lícula familiar en català. La projecció tindrà lloc el dissabte 26 de novembre a les 16.30 h. i es titula “Binti”.

El film retrata la situació de dues persones racialitzades i sense documents legals. A Binti es mostra des del punt de vista d’una nena: la por constant de ser detinguda per la policia i com pot afectar el fet de no tenir un espai estable de residència. El to alegre i romàntic de tot el film no li resta gravetat a la situació que retrata, i d’altra banda, permet que sigui accessible a tots els públics.

La protagonista té un canal de YouTube que compta amb un notable nombre de seguidors on contínuament explica què fa i es grava en situacions quotidianes. La Binti busca el seu lloc en el món. En el film observem però la doble cara de les xarxes socials, una part alegra, una perillosa i una altra d’interessant,  ja que a la Binti li serveixen per elaborar vídeos amb l’objectiu de fer prendre consciència i contribuir a la transformació social.

La valentia és un dels adjectius que descriu a la protagonista d’aquesta història perquè està disposada a defensar el seu dret a expressar-se lliurement i a viure amb igualtat d’oportunitats en un món que no l’escolta i nega la seva existència. La Binti no es rendeix i defensa els drets humans de les persones com ella.

 

FITXA DE LA PEL·LÍCULA:
Sinopsi: La Binti té dotze anys. Va néixer al Congo, però viu a Bèlgica amb el seu pare Jovial des de molt petita. Tot i que no tenen papers, la Binti vol viure una vida normal i somia amb convertir-se en una famosa youtuber. L’Elias, d’onze anys, viu sol amb la seva mare Christine des del divorci del seu pare, que es va establir al Brasil per fer una nova vida.
Quan la policia entra a casa de la Binti i ha de fugir, la nena es refugia a la cabanya de l’arbre de l’Elias i poc després idea la solució perfecta per a tots els seus problemes: si pot assegurar que el seu pare i la mare d’Elias es casin, podran quedar-se a Bèlgica. Binti s’uneix al Club de Suport dels Okapi d’Elias i, mentre prepara un gran esdeveniment de recaptació de fons, organitza en secret un pla perquè la Christine s’enamori d’en Jovial.

Durada: 90 minuts
Edat: Recomanada a partir de 8 anys.
Preu: 3 euros. Podeu adquirir l’entrada a cantrona.koobin.cat o a taquilla una estona abans de començar.