Can Trona es suma al DocsBarcelona del mes

A partir d’aquest mes de maig, Can Trona se suma a les 90 sales distribuïdes arreu de Catalunya, Espanya, Colòmbia i Xile que formen part del ‘DocsBarcelona del mes’. D’aquesta manera, cada primer divendres  de mes a les 20h a l’auditori de l’equipament es projectarà un documental en versió original i subtitulat en català o castellà. Els primers documentals que es podran veure a Can Trona són el film danès ‘Venus. Confessions de dones nues’ i al juny ‘Tots els Governs Menteixen’ d’origen canadenc. Can Trona és l’única sala de la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà que forma part del projecte.

IMG_0148 bis

 

DocsBarcelona del Mes és la prolongació al llarg de tot l’any i per tot el territori del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona. Amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors més enllà de les grans capitals i de contribuir a crear en la societat un hàbit de consum documental, DocsBarcelona del Mes és una iniciativa única a Europa que estrena cada mes un documental inèdit en una xarxa a 90 sales de Catalunya, Estat espanyol i Llatinoamèrica, en poblacions grans, mitjanes o en petits municipis arreu del territori. Totes les estrenes es produeixen també online de manera simultània (a Filmin i a Movistar Plus) i una selecció de films s’editen en DVD. El 2016, DocsBarcelona del Mes va recollir més de 92.000 espectadors a tots els territoris d’acció, dels quals més de 50.000 van ser en sales.

 

Venus. Confessions de dones nues

Venus és un documental sobre sexualitat femenina que ha batut tots els rècords de taquillatge a Dinamarca, país d’origen de les directores i protagonistes. El que havia de ser el procés de recerca previ a la creació d’una pel·lícula eròtica feta per dones i dirigida a dones, es va acabar convertint en la pel·lícula en sí. Venus explora la relació que les dones tenen amb el sexe simplement situant la càmera davant desenes de dones que van accedir a participar en el projecte. Les protagonistes es despullen poc a poc davant de la càmera en un exercici de confessió i autoanàlisi de la relació que tenen amb el plaer i amb el sexe, desmentint els estereotips creats per la concepció masclista de la sexualitat, que encara predomina a dia d’avui. És un film no recomanat per a menors de 12 anys i especialment recomanat per al foment de la igualtat de gènere.

CARTELL VENUS