Campanya per a promocionar productors, restauradors i artesans de la Vall d’en Bas

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha posat en marxa una campanya de promoció i difusió de productors, restauradors i artesans del municipi. Sota el paraigua ‘Km.Vall’. La campanya consisteix amb tres espots publicitaris d’entorn a 30 segons que posen en valors els diferents col·lectius que, al cap i a la fi, donen identitat a la Vall i als seus set pobles tal i com els entenem.

En el primer vídeo dedicat als productors alimentaris, s’hi pot veure les feines del sector amb especialment esment de la ramaderia i l’agricultura.

El segon vídeo està dedicat als restaurants on se’ls veu com combinen els ingredients i elaboren les seves receptes amb el paisatge com un element destacat tan dels establiments com dels plats.

I, finalment, el tercer vídeo està protagonitzat per artesans i artistes que creen des de la Vall d’en Bas diferents productes de ceràmica, cosmètica o obres d’arts.

Els vídeos es compartiran a les xarxes socials municipals i també a Olot Televisió amb sis emissions diàries entre l’1 de desembre i el 31 de gener.

Els valors i objectius de la campanya són els següents:

  1. Reforçar els valors de tradició, professionalitat i tracte familiar que es trobaran els consumidors quan vinguin a comprar productes a la Vall d’en Bas. Els restauradors i artesans alimentaris fan servir receptes i tècniques ancestrals que han passat de generació en generació, però que s’han sabut adaptar també als gustos actuals.
  2. Els productes kmvall són fets amb amor i sense les preses d’una cadena industrial. Són productes de màxima qualitat que conserven l’essència més pura de la Vall d’en Bas. I és que no hi ha ningú que els nostres agricultors i artesans que  conegui  millor la terra i la treballi amb la cura necessària perquè doni els seus millors fruits.
  3. Beneficis de consumir productes de proximitat: Quan consumim un aliment de proximitat estem consumint un aliment de temporada. Els productes locals arriben a nosaltres més frescos i amb més valor nutricional, ja que es recullen en el moment just de maduració. A més són molt més saludables ja que tenen molt menys additius químics.
  4. Consumir productes kmvall és una manera d’ajudar preservar l’economia local i poder mantenir una manera de fer i de viure. També de fer que uns oficis, unes tècniques o unes receptes no es perdin ni acabin relegades. Els consumidors podem escollir i contribuir a dinamitzar els nostres pobles. Una altra manera de consumir és possible.
  5. Els productors i artesans són persones respectuoses amb el seu entorn natural perquè s’estimen la terra. (són els que cuiden els nostres paisatges i els que conformen i enforteixen la nostra identitat local).A més, quan comprem km 0 reduïm el transport de mercaderies a llarga distància i, per tant, les emissions de CO2.
  6. L’autenticitat i l’esforç que hi ha darrere totes les peces artesanes,  artístiques i plats culinaris fa que siguin productes únics i irrepetibles. La creativitat i les hores que s’hi destinen són impagables.
  7. Els nostres productors, artesans i restauradors de proximitat no s’aturen mai, sempre hi són, en els moments més difícils (covid19) van ser essencials.