Bona acollida del PEMMS durant la seva presentació a la població

La Vall d’en Bas ja compta amb un Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible que s’anirà implementant de forma progressiva.

El resultat d’aquest projecte, elaborat amb la participació dels veïns i veïnes del municipi, es va presentar el passat dissabte 26 de març, a l’Auditori de Can Trona, de la mà de Laura Plana i Francesc Baquer de l’Estudi Cíviva Estudis Urbans, la paisatgista Roser Vives i l’alcalde, Lluís Amat. També es comptava amb la presència de la regidora de Territori i Medi Ambient, Gemma Puigvert i del representant del portaveu de l’oposició, Toni Arimany.

Durant la presentació es van explicar accions proposades pel PEMMS, que tenen com a objectiu potenciar la mobilitat dins el territori, desmarcant el cotxe com a alternativa predominant. Per exemple:

– Identificar espais que amb un nou disseny, poden modificar la manera de mobilitat i de vida a la vall
– Dotar d’espais d’aparcament fora dels nuclis
– Repensar el concepte de parc
– Una estructura espacial que reforça la forma policèntrica de la vall i l’espai buit assumeix un rol primari respecte al construït.

Després de la presentació es va encetar un debat entre els assistents que hi havia a l’auditori i va durar prop d’una hora.

La sessió es pot recuperar aquí

El Pla Estratègic de Mobilitat Sostenible es pot consultar a la web de l’Ajuntament, accedeix fent clic aquí