ACTIVITATS DEL PRÒXIM CAP DE SETMANA A CAN TRONA

La programació per aquest proper cap de setmana a Can Trona arriba carregada d’actes per a diferents persones i interessos. 

En primer lloc, el divendres 17/03 a les 19h es realitzarà una xerrada organitzada per les dones del Club de lectura d’en Bas sobre feminisme. Si teniu ganes de formar part del grup de lectura i voleu conèixer les seves integrants, aquesta és l’ocasió perfecta. A més, en aquest mateix acte es podran resoldre dubtes amb l’advocat i expert en drets humans Joan Tamayo, que ens parlarà d’alguns casos concrets. L’entrada és lliure i gratuïta. 

Des de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas celebrem que es reactivi el Club de lectura, ja que la seva tasca aporta molts beneficis culturals. Formar part d’aquest grup, serveix per a conèixer nous llibres, gèneres literaris i autors, però també per afavorir la comprensió lectora i el sentit crític. A més, la lectura passa de ser una activitat individual a ser una pràctica compartida i molt més enriquidora, ja que en les trobades que es fan s’exposen punts de vista  que potser per un mateix no s’haurien tingut en compte.

Seguidament, el dissabte 18/03 a les 10.30h es farà un taller de plantes medicinals i comestibles dins el cicle “La flora local oblidada” que anirà a càrrec de la Júlia Yuste del projecte La Recol·lectora. Per aquesta activitat les entrades ja estan exhaurides.

Per acabar, el mateix dissabte a la tarda, a les 17h, es presentarà el projecte “Recepta verda” acompanyat de la projecció d’un petit documental i un col·loqui posterior. L’objectiu és donar a conèixer els beneficis de la natura i els resultats obtinguts del programa Retrobar l’Equilibri. Per això, es projectarà el documental de 25 minuts elaborat expressament per l’ocasió amb testimoniatges de les persones participants i  es presentarà l’estudi d’immersions guiades a la natura com a recepta verda iniciat a La Garrotxa. Tot seguit, hi haurà una taula rodona amb: Quionia Villar, metgessa del CAP Les Preses i coordinadora del programa; Glòria Bassets, metgessa de les àrees bàsiques Vall d’en Bas i Sant Joan; i Laia Sadurní, guia de Boscos Terapèutics. 

Mitja hora abans de l’inici d’aquest acte, s’obriran portes per a qui vulgui consultar la biblioteca mòbil del Centre de Documentació del Parc Natural sobre Salut i Natura i visitar l’exposició de plantes silvestres que actualment hi ha a Can Trona.