Actes per l’11 de setembre a la Vall d’en Bas i manifest de l’Associació Catalana de Municipis

Aquest dimecres és la Diada Nacional de Catalunya i, a la Vall d’en Bas, GECA ha organitzat una sèrie d’actes commemoratius.

En concret, es farà la trobada anual per canviar la senyera que oneja tot l’any al Puig de Sant Antoni. A les 9 del matí se surt en comitiva des del local social. Aleshores, un cop s’acabi l’acte, es farà un esmorzar obert a tots els assistents.

L’acte es farà de tal manera que la gent tingui temps de ser a la 1 al carrer Ample per anar amb els busos previstos cap a Barcelona. 11092019D’altra banda, l’Associació Catalana de Municipis, ens ha fet arribar un manifest que els Ajuntaments defensen entorn a la celebració d’aquesta Diada i en la situació excepcional del país.

 

Aquest 2019 celebrem els quaranta anys de la restitució dels Ajuntaments democràtics. En aquesta data especial, volem reivindicar que el món local és més necessari que mai per continuar treballant per la prosperitat dels pobles iciutats del país, així com per la igualtat d’oportunitats i la vida digna delsnostres veïns i veïnes. Prosperitat, igualtat d’oportunitats, vida digna sónobjectius vigents a Catalunya, però també reptes globals que han de contribuir a un món més sostenible i més just.

I amb mirada global, constatem que la commemoració de la Diada Nacional deCatalunya d’enguany es produeix enmig d’un context internacional de pugnasocial i institucional entre els que volen assolir més democràcia, justícia i llibertat i aquells que volen evitar-ho.

El procés social, polític i institucional que viu el nostre país queda plenamentincardinat dins d’aquest moviment global i hi participa amb un projecteconstructiu i uns valors que ens defineixen que són clarament positius: la no- violència, la justícia, la democràcia, la llibertat.

La commemoració de l’onze de setembre és en memòria d’aquells que fa tressegles ho van donar tot en la defensa del nostre país, les nostres institucions i els drets i llibertats de la nostra gent. I també per subratllar la voluntat de ser del nostre poble que, 300 anys després, defensa les seves institucions i els drets i llibertats de la seva gent.

Els temps moderns ens han portat setges moderns. L’Estat espanyol viu un procés d’involució democràtica que posa en risc determinades garanties civilsper als que hi vivim. Catalunya, a més de l’ofec econòmic, que ja ha esdevingut històric, pateix una onada de menyspreu i repressió per part de l’estat que faque tinguem presos polítics, exiliats i represaliats. Representants legítims escollits pel poble de Catalunya pels qui demanem, una vegada més,l’absolució.

El món local no s’escapa d’aquest setge modern, en forma d’infrafinançament i d’imposició de lleis injustes, ni de la repressió, molts dels represaliats per la consulta del primer d’octubre són alcaldes i regidors. Per aquest motiu, des del municipalisme manifestem que hi som i que hi serem. Al costat dels nostres veïns i veïnes. Defensant els seus drets. Defensant les nostres institucions. Defensant la democràcia, la justícia i la llibertat.

Visca Catalunya.