ACORDS DEL PLE MUNICIPAL (26/07/2022)

El consistori de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va aprovar els següents acords en el darrer ple municipal, celebrat el dimarts 26 de juliol de 2022.

 

S’aprova inicialment el projecte executiu per a la instal·lació de gespa artificial del camp de futbol municipal de Sant Esteve d’en Bas

El plenari d’aquest mes de juliol ha aprovat inicialment el projecte executiu per a la instal·lació de gespa artificial i l’adequació de l’entorn del camp de futbol municipal de Sant Esteve d’en Bas. Per poder executar aquest projecte dins d’aquest exercici, el consistori també ha aprovat una modificació de crèdit.

Aquesta modificació permet que les obres d’instal·lació de gespa artificial i adequació de l’entorn del camp de futbol municipal de Sant Esteve d’en Bas s’iniciïn aquest mateix any 2022.

La renovació del camp de futbol suposarà una gran millora en el complex esportiu de Sant Esteve d’en Bas, que comptarà amb tres equipaments municipals renovats (pavelló, piscina i camp de futbol) i integrats al poble. Actualment, el camp l’utilitza, majoritàriament, el CF la Vall d’en Bas, que compta amb 16 equips i més de dos-cents jugadors, entre els quals hi ha molts infants i joves de la Vall d’en Bas.

 


La Vall d’en Bas inicia el camí cap a la seva primera comunitat energètica

El plenari d’aquest mes de juliol, ha aprovat provisionalment les bases reguladores del concurs per la cessió temporal de quotes de participació de la instal·lació solar fotovoltaica municipal de la Vall d’en Bas.  

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas veu amb preocupació els impactes que el canvi climàtic té i tindrà al municipi i arreu del planeta i entén que és necessari prendre una major consciència del perill que representa. Per aquest motiu, l’Ajuntament considera que és necessari que s’adoptin mesures públiques per garantir una transició constant cap a aquest model energètic.

En aquest sentit, l’Ajuntament va portar a Ple una proposta per realitzar una instal·lació de generació d’energia elèctrica mitjançant la instal·lació de panells fotovoltaics al sostre del pavelló municipal de Sant Esteve d’en Bas, amb l’ànim de caracteritzar-la com a una comunitat energètica d’autoconsum.

Prèviament, el Ple va proposar l’aprovació provisional de l’Ordenança fiscal 24: Taxa per la cessió temporal de quotes de participació de les instal·lacions solars fotovoltaiques municipals. En aquest cas, també es va aprovar unànimement.

A principis de setembre, es durà a terme una sessió informativa amb les veïnes i veïns, on s’explicaran els beneficis de formar part d’aquesta comunitat energètica.

Per més informació, cliqueu aquí.  


Aprovada la moció per a l’impuls de l’Agenda Rural de Catalunya

El plenari d’aquest mes de juliol ha aprovat per unanimitat la moció per a l’impuls de l’Agenda Rural de Catalunya.

L’Agenda Rural de Catalunya és un document estratègic participatiu que recull les aspiracions de les diverses ruralitats del nostre país per fomentar el desenvolupament socioeconòmic, el creixement i la diversificació econòmica, el benestar social, la protecció de la natura i la cooperació i interconnexió amb les àrees urbanes. L’Agenda ha d’esdevenir un element clau per planificar les polítiques d’equilibri i cohesió territorial del país.

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas creu que els ens locals també hem de ser part activa d’aquesta Agenda Rural de Catalunya per defensar l’equitat territorial i social.

En aquest context, el consistori va aprovar per unanimitat l’adopció dels següents ACORDS:

Primer.- Instar al Govern de la Generalitat a incorporar les accions que s’inclouen a l’Agenda Rural de Catalunya que siguin de la seva competència en els plans d’acció de cada Departament.

Segon.- Instar al Govern a incorporar les determinacions de l’Agenda Rural als Projectes de Llei que s’impulsin des del propi Govern amb afectació al territori, com la Llei de Territori, l’Estatut del Municipi Rural o la llei de Governs i Finances Locals.

Tercer.- Instar als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya a incorporar en la seva activitat parlamentària el contingut de les propostes de l’Agenda Rural de Catalunya, especialment l’anomenat “Rural Proofing” en tota l’activitat legislativa.

Quart.- Instar als partits i agrupacions d’electors que es presentin a les eleccions municipals del proper 28 de maig de 2023, a incorporar en els seus programes les propostes de l’Agenda Rural.

Cinquè.-Incorporar en el Pla d’Acció Municipal aquelles accions de l’Agenda Rural que siguin competència d’aquesta Corporació.

Sisè.- Instar al Govern de la Generalitat i a les entitats que han impulsat l’Agenda Rural de Catalunya a concertar una governança de la pròpia agenda que permeti impulsar el seu contingut i avaluar el seu compliment.

Setè.- Instar al Govern de la Generalitat i a les institucions i entitats del nostre país a treballar de manera coordinada les accions que es desenvolupen per al desplegament de l’Agenda 2030 de Catalunya, l’Agenda Rural i l’Agenda per als pobles i les ciutats de Catalunya 2050.

Vuitè.- Donar trasllat dels presents acords al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya. Donar trasllat també a l’Associació de Micropobles de Catalunya (AM), a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i a l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) al correu agendaruralcat.cat.