A partir de dilluns el SIGMA informarà als veïns de les Olletes sobre l’inici de la prova pilot porta a porta

La prova pilot de reciclatge porta a porta a les Olletes, al Mallol, començarà a posar-se en marxa la setmana que ve. A partir de dilluns els educadors ambientals passaran per les cases del veïnat per informar i explicar al veïns del sistema de recollida. Resoldran tots els dubtes que puguin tenir i els entregaran les bosses identificades. La previsió és que la recollida porta a porta en aquest veïnat es comenci a realitzar a partir de la segona quinzena de juny.

Amb aquesta prova pilot, els veïns que hi participin hauran de deixar cada dia, seguint un calendari, el tipus de residu que toqui (orgànic, envasos i rebuig) a la porta de casa seva perquè siguin recollits.

Les Olletes és un dels quatre indrets de la Garrotxa on el SIGMA durà a terme proves pilot amb diferents sistemes de recollida de residus. L’objectiu és avaluar quin és el que permet un millor reciclatge, el cost real econòmic de cadascun d’ells i la rebuda que tenen per part de la ciutadania. La nostra comarca és el primer territori català que realitza un estudi d’aquestes característiques. La idea és que amb els resultats de les proves pilot, a finals d’any el Consell d’Alcaldes decideixi quin model o quina combinació de models s’apliquen a la Garrotxa fins al 2022.