71 persones van fer servir un aparell de teleassistència a la Vall d’en Bas el 2019

persones-dependents-tele-assistencia

El Servei Local de Teleassistència de la Vall d’en Bas va atendre a un total de 71 persones al llarg del 2019. Una xifra lleugerament a la baixa respecte altres anys. El 2018 va tocar sostre amb 75 persones, marcant un creixement constant des de la seva arribada. Per exemple, el 2014, el nombre d’usuaris era de 51.

Pel què fa a la tipologia d’usuaris, 9 de cada 10 són titulars del servei. La resta tenen terminals compartits amb alguna altra persona o també hi ha algun cas d’usuari que no té capacitats per fer servir el servei de manera autònoma.

A banda dels habituals aparells de teleasssitència, hi ha una gama de dispositius de seguretat i adaptats a diferents necessitats. D’aquests, n’hi ha un total de 8: la meitat dels quals per gas, 3 per foc o fum i 1 de caigudes.

El perfil de l’usuari és el d’una dona de més de 85 anys que viu sola. En concret, un 77,5% dels casos són per a dones que tenen més de 85 anys (76,1%) en llars unifamiliars (50,7%).

De les 3.206 trucades fetes l’any passat, més de la meitat són les que es consideren com a automàtiques, que les fa el propi terminal per saber que està en bon funcionament.

En total, el Servei Local de Teleassistència ha atès un total de 26 emergències a la Vall d’en Bas: 12 de caràcter social, 9 d’emergència sanitària, 4 de salut i 1 de social. En la majoria de casos s’ha resolt trucant a familiars (10) o al 061 (10).

Si voleu més informació sobre aquests aparells, cliqueu aquí.